Mijn product tips

Tips by Cobie

Zou jij graag je make-up kit willen updaten en van een professional willen horen wat het beste product is voor jou huid? Lees dan vooral verder!

Huidverzorging: 

Allereerst: je kunt de beste make-up producten in bezit hebben maar als je huid schilferig is of droog, gaat dit nooit optimaal tot zijn recht komen. Daarom beginnen we eerst met de huid.

Omdat je in reclames en beschrijvingen van producten soms de gekste beloftes voorbij ziet komen als: vermindert zichtbaar rimpels! weet je soms niet meer wat je moet geloven en wat nu echt goed is voor je huid. De producten die ik gebruik en aanbeveel bevatten geen alcohol (droogt uit) of parfum (irriteert de huid) maar zitten vol goeie en werkzame stoffen. En omdat ze breed zijn in werking passen ze bij meerdere huidtypen.

Reinig je huid dagelijks met een hydraterende reiniger. Deze CeraVe reiniger verwijdert onzuiverheden, makeup resten en vuiligheid om een milde manier.

Verzorg je huid overdag met een dagcrème. De hydraterende dagcrème van Olay is tegelijkertijd ook een goeie basis is voor je foundation!

Je kunt bij een normale huid de dagcrème ook gewoon s ’nachts dragen, niets mis mee… Is jouw huid toch best droog, draag dan s ‘nachts een meer voedende of dikkere crème. Deze creme van La Roshe-Posey bezit vit B3, houd talgproductie in balans, remt ontstekingen en beschermt tegen huidveroudering. Ik gebruik deze naast nachtcrème ook als bodylotion, als aftersun, en is ook geschikt voor eczeem en tere kinderhuidjes.

Vroeger scrubden we onze huid met de meeste korrelige producten. Nu gebruiken we een ex foliant. Dit is een middel dat zonder te scrubben toch die dode huidcelletjes verwijderd. Deze van Paula’s choice werkt ook hydraterend voor de huid. Liever eerst een mini variant proberen? Dat kan ook!

En dan nu: Make-up!

Eerlijk; het is lastig om via een website te adviseren wat bij jou huid past. Daarom moet je goed beseffen dat dit een algemene regel is. Ik ga in mijn advies uit van een huid die iets aan de lichte kant is, vooral in de winter. Ik ga uit van een foundation die iets van onzuiverheden moet coveren en die voldoende dekking geeft om rode plekjes weg moet werken.

Heb jij andere vragen, of moeilijkheden in het aanbrengen van makeup? Stuur me dan een berichtje, of kom gezellig langs voor een 1 op 1 training.

In jou make-up kit hoeft niet veel of dure makeup te zitten. Met een goede foundation, consealer, blush en mascara kom je al een heel eind! Hieronder licht ik nog de tools toe!

Foundation

Mac! Mac is een heel goed, betaalbaar en gangbaar merk. Ik gebruik de Studio Fix het allermeest voor mijn klanten. Hij heeft een goede covering, en een matte dekking, waardoor hij niet snel gaat glimmen. Dit zorgt ervoor dat je in de meeste gevallen niet hoeft af te poederen.

Ik raad aan om 2 kleuren foundation aan te schaffen. Een lichte, die aansluit bij jou lichtste huidskleur in de winter, en een die 2 tinten donkerder is zodat je tijdens alle seizoenen jou perfecte kleur zelf kunt mengen. Dit zijn beide NC kleuren, wat inhoud dat ze een neutrale ondertoon hebben, en dus niet te roze of te geel zijn.

Consealer

Deze consealer van Maybelline is voor de normale huid een prima, betaalbare consealer. Heb je een drogere huid dan raad ik de consealer van Estee Lauder aan.

Consealer kun je ook prima als basis voor je oogschaduw gebruiken. Dit om te voorkomen dat het in de lijntjes gaat zitten.

Blush

Deze Nars Blush… te mooi! De kleur is perfect voor iedereen! Niet te roze, niet te oranje, maar iets perzik achtige ondertoon. En een subtiele gouden gloed; zo heb je geen highlighter nodig…

Mascara

Mascara hoeft naar mijn mening niet bijzonder te zijn… De mascara van Essense van essence is goedkoop, en doet perfect zijn werk. Droogt niet snel uit dus je doet er lang mee. Ik ben geen voorstander van waterproof mascara omdat dit er moeilijker af te krijgen is en al dat boenen is niet goed voor het tere velletje onder je ogen… ik draag deze al jaren elke dag en hij loopt niet uit, korrelt niet en doet geen zeer in je portemonnee.

Verder is de mascara van Maybelline ook erg goed!!

 

Ik hoop dat ik jullie hiermee een beetje op weg heb geholpen. Heb je nog vragen, mail me gerust.

Makeup Workshop 1op1 

Wil je nog meer weten? Boek dan een gezellige 1 op 1 make-up workshop! Tijdens de workshop kijken we naar jou gezichtsvormen, je sterke kanten in je gezicht en je minder sterke kanten. De sterke kanten benadrukken we en de minder sterke kanten camoufleren we. Ik leg jou van alles uit, doe het op 1 kant van je gezicht voor en jij mag het aan de andere kant nadoen. Deze manier leert jou de juiste technieken en je leert te werken met professionele tools en Makeup. Natuurlijk mag je meeschrijven en foto’s maken van de producten die je hebt getest. Zo weet je precies welke items er nog missen in jou persoonlijke make-up kit.